Az iroda a befektetések ösztönzését, a magyar export növelését és az idegenforgalom fellendítését tartja szem előtt -- mondta Király Ödön, az iroda igazgatója. Jövő év elején Chicagóban nyílik hasonló magyar kereskedelmi képviselet.
Az ITDH a belföldi hálózatát is tovább bővíti. Október elsejével már megnyílt a szekszárdi irodájuk, s még az idén Salgótarjánban, Tatabányán és Miskolcon tervezik hasonló nyitását. Az a céljuk, hogy részben közelebb kerüljenek a vállalkozókhoz, másrészt a jelenlegi rendszert igazítsák a Magyarországon kialakuló statisztikai régiókhoz.
Az ITDH-ban megalakul a magyar beszállítói központ, melynek az lesz a célja, hogy felmérje a magyar vállalatok beszállítási lehetőségeit. E téren óriásiak az esélyek. Nem kutatásokat végző, tanulmányokat készítő központ jön létre. Olyan munkatársai lesznek, akik ismerik az adott szektort, s tudják, melyek azok a magyar cégek, amelyek megkeresésre beszállítóként szóba jöhetnek. Ezzel tulajdonképpen megnövelik az ITDH szolgáltatásait a már Magyarországon lévő befektetők részére. Itt a gép-, az elektronikai ipar, az információs technológia, a turizmus és a könnyűipar jöhet szóba.