Magyar gazdaság

Újabb támadás Medgyessy ellen

Medgyessy Péter és az MSZP nem kíván hivatalosan reagálni a kormányfőjelölt gazdasági tevékenysége kapcsán legutóbb nyilvánosságra hozott ügyre. A Magyar Nemzet tegnapi számában azt állította, hogy a miniszterelnök-jelöltnek januárban ötmillió forintot fizet a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács, amelyben a politikus decemberig az elnöki tisztet töltötte be. Medgyessy Péter a lapnak cáfolta, hogy ezt az összeget valóban megkapná.

A szocialisták politikai jellegű támadássorozatnak nevezik a kormányfőjelölt korábbi ténykedésével kapcsolatos állítások nyilvánosságra hozatalát. Medgyessy Péter még a Gresham-ügy kibontakozásakor - amelynek kapcsán ismeretlen tettes ellen nyomozás indult - azt állította, hogy "a miniszterelnök emberei indítottak nemtelen akciót ellene". E kettő között időben (2001 novemberének végén) a pécsi önkormányzat Medgyessy Péter cége által végrehajtott - 30 millió forintba került - átvilágításával foglalkozott a jobboldali sajtó.
Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy kormánypárti politikusok ezekben a témákban érdemben nem szólalnak meg. A jobboldalon a szocialista kormányfőjelöltet könnyű célpontnak minősítik korábbi gazdasági szerepvállalása miatt és azért is, mert ez ideig politikusként és miniszterként is távolságot tartott az MSZP-től, azaz "kívülállóként" viselkedett, s nem feltétlenül képes a váltás követelményeinek megfelelni. A szocialisták ezzel szemben úgy fogalmaznak: a miniszterelnök-jelölt e tisztség felvállalása előtt magánvállalkozásain keresztül elismert szakmai tudását kamatoztatta.

Medgyessy Péter és az MSZP nem kíván hivatalosan reagálni a kormányfőjelölt gazdasági tevékenysége kapcsán legutóbb nyilvánosságra hozott ügyre. A Magyar Nemzet tegnapi számában azt állította, hogy a miniszterelnök-jelöltnek januárban ötmillió forintot fizet a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács, amelyben a politikus decemberig az elnöki tisztet töltötte be. Medgyessy Péter a lapnak cáfolta, hogy ezt az összeget valóban megkapná. MUNKATÁRSAINKTÓL-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek