BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Röviden

Alacsony a hazai foglalkoztatottság

Magyarországon a munkanélküliségi ráta az európai normákhoz képest viszonylag csekély, ugyanakkor gondot okoz, hogy a foglalkoztatottság szintje alacsony. Az aktív korúaknak csupán alig több mint fele áll munkában. Ezt az arányt növelni kell, cél, hogy az évtized végére elérje a 70 százalékot - erről Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter beszélt Genfben, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) konferenciáján. A tanácskozáson Tarja Filatov, az ILO végrehajtó igazgatója megígérte: az uniós források kihasználásáról is tájékoztatja majd a szaktárca vezetőjét szeptemberi magyarországi látogatásakor. (VG)



Az interneten is olvasható a Magyar Közlöny

A tájékoztatás és a végrehajtás hatékonysága végett a kormány július elsejétől kísérleti jelleggel az interneten is hozzáférhetővé teszi a Magyar Közlönyben kihirdetett jogszabályokat - adta hírül a Magyar Köztársaság hivatalos lapja június 8-án megjelent, idei 65., ünnepi száma. A százötven éves kiadvány jelentőségét Kiss Péter kancelláriaminiszter méltatta. (VG)



Panelépületek felújítása

Elkészült a Széchenyi-terv által finanszírozott első budapesti panelépület-felújítás Kőbányán, a külső hőszigeteléshez, fűtés-korszerűsítéshez 15 millió forint támogatást, illetve kamatmentes kölcsönt nyert el az 56 lakásos társasház. Sebestyén Ágnes, a Belügyminisztérium lakáspolitikai és építésgazdasági főosztályának vezető főtanácsosa elmondta, hogy a panelépületek energiatakarékosságát szolgáló felújításokra eddig 355 pályázó nyert el 1,5 milliárd forintnyi támogatást. Ennek révén mintegy 17 ezer lakás felújítása lehetséges. A pályázatok döntő részét a dunántúli megyékből adták be. Budapestről öt pályázó nyert el támogatást, közülük elsőként a kőbányai 56 lakásos társasház. (MTI)



Akadálymentesítésre mintegy 300 milliárd kell

Becslések szerint mintegy 300 milliárd forintba kerülne az összes magyarországi középület akadálymentessé tétele a mozgáskorlátozottak számára - hangzott el a napokban rendezett fórumon. Jelenleg a középületeknek csak mintegy 20 százaléka akadálymentes Magyarországon. A 2000-ben elfogadott törvény előírja, hogy a közhasznú épületeket 2005-ig a mozgáskorlátozottak számára is elérhetővé kell tenni. Az új épületeket pedig kötelező úgy tervezni, hogy azokban a mozgáskorlátozottak is közlekedhessenek. Ennek ellenére 570 új épületből 32-nél csak utólag tettek eleget a törvényi kötelezettségnek, 95 épületnél pedig még utólag sem - közölte Kovács Gábor, az Egészségügyi és Szociális Minisztérium főosztályvezetője. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.