Tavaly 40 milliárd forint forgalmat bonyolított le a Bábolna Részvénytársaság, ami a 2002. évi árbevételhez képest 7 milliárd forintos, 18 százalékos növekedést jelent - közölte ma a sajtóval Marczali Gábor, a társaság vezérigazgatója.

"A legnagyobb sikernek azt tartom, hogy 2003-ban csaknem 5 milliárd forintos eredményjavulást értünk el, s mintegy 2,8 milliárdra sikerült csökkentenünk a veszteséget" - fogalmazott.

Kiemelte, hogy a baromfiágazatban zajló nagyfokú visszaesés, illetve válság ellenére sikerült egyben tartani és növekedési pályára állítani az 5 ezer dolgozót foglalkoztató nagyvállalat és 25 ezer partnere, vállalkozások és családok közötti integrációt.

A vezérigazgató elmondta: a Bábolna Rt. 2004-re 50-100 millió forint közötti eredményt tervez.

Marczali Gábor tájékoztatása szerint a profiltisztítás érdekében egyfordulós nemzetközi pályázat útján értékesítik a Bábolna Tetra Baromfitenyésztő és Forgalmazó Kft-ben lévő 100 százalékos üzletrészüket.

"A pályázat feltételei között szerepel a leányvállalatnál foglalkoztatottak megtartása, és az hogy a kollektív szerződés a szakszervezet beleegyezése nélkül két évig nem módosítható" - mondta a vezérigazgató.

Megemlítette még: a társaság január elejétől egy éven át bérli a nehéz helyzetbe jutott Hajdú-Bét Rt. debreceni baromfifeldolgozó telepét, amelyben termelésbővítést terveznek, s 400 embernek adnak munkát. Ugyancsak kibérelte az rt. a törökszentmiklósi hűtőházat, amelyben logisztikai központot létesít.

(MTI)