Nem csökken a sportminiszter és az érdekeltségi körébe tartozó cégek "étvágya" a kormányváltás óta sem, az érintett társaságok több állami megbízást is kaptak - mondta Szijjártó Péter fideszes képviselő budapesti sajtótájékoztatóján.

Ismert ennek az érdekeltségi körnek a "rajongása" az olyan ügyletek iránt, amelyekben közpénzek koncentrálódnak - közölte az ellenzéki politikus.

Szijjártó Péter példaként említette a Perfekt Rt.-t, amely - mint mondta - megbízásokat kapott a földművelésügyi tárcától, az adóhivataltól és a foglalkoztatási hivataltól.

A földművelésügyi minisztériumtól a Perfekt Rt. több mint 200 millió forintos megbízást kapott a mezőgazdaságban dolgozók uniós felkészítésére, miközben ez a feladat a falugazdászok munkaköri leírásában is szerepel - mondta a képviselő.

Szijjártó Péter közölte, hogy a Fidesz mindent megtesz annak érdekében, hogy beszámoljon a Gyurcsány Ferenchez és a "hozzá hasonló üvegzsebesek akcióiról".

A Fidesz írásban kéri fel a minisztériumok vezetőit, hogy adjanak tájékoztatást, milyen állami megbízásokban részesültek a kormányváltás óta Gyurcsány Ferenc cégei, illetve az érdekeltségi körébe tartozó társaságok - mondta a politikus.(MTI)