A SAP Hungary Kft. 2003-ban 7,998 milliárd forint árbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 8,246 milliárd forinttal, miközben üzleti eredménye 140 százalékkal javult, s tavaly év végén elérte a 243,1 millió forintot - közölte Vahl Tamás, a társaság ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető elmondta, hogy az üzleti eredményük azért javult ilyen nagy mértékben, mert 2003-ban növelték költséghatékonyságukat, a belső erőforrásokat jobban kihasználták, s nem bővítették a létszámukat.

Az eseményen elhangzott, hogy az SAP Hungary bevételének 40 százaléka szolgáltatásokból, 33 százaléka karbantartásból, illetve szoftverkövetési díjból, míg 27 százaléka szoftvereladásból, származik.

Vahl Tamás úgy vélte, hogy az SAP Hungary üzleti eredménynövekedése kimagaslónak számít az informatikai piacon. Hozzátette: a társaságnak egy szűkülő, árérzékeny piacon kell erősödő konkurencia mellett működnie.

Az ügyvezető igazgató az idei év kapcsán elmondta, jóllehet a nemzetközi piacon az informatika, illetve a szoftvereladások területén már forgalomnövekedést várnak, Magyarországon még az idei év sem lesz üzleti szempontból jó. Vahl Tamás úgy vélte, a hazai informatikai piacon csak 2004 végén, illetve 2005-re várható fellendülés.

Az ügyvezető igazgató a realitásokat elemezve közölte, hogy az idén is szeretnék elérni a tavalyi árbevételüket, illetve eredményüket.

Az SAP Hungarynak 2003 végén 367 ügyfele volt, amelyből 25 cég 2003-ban lett ügyfelük.

Vahl Tamás közölte, hogy a fő bevételük az ipari és közműszektorból származik, ám a vállalatirányítási rendszerek eladása révén szeretnének nagyobb szeletet megszerezni a pénzügyi és az államigazgatási szektorból is.

Az eseményen közölték azt is, hogy az SAP Hungary egyre inkább a kis- és közepes ügyfelekre koncentrál, s számukra az idén új üzleti megoldásokat is elérhetővé tesz.

Vahl Tamás elmondta, hogy a business one megoldásuk akár az öt, akár a pár száz fős cégek számára is jelentős előnyöket nyújt az üzleti működés, így a számvitel, az értékesítés, a beszerzés, a raktárgazdálkodás és partnerkezelés területén.(MTI)