Peren kívüli egyezséget ajánlott az Irakban elhunyt Varga-Balázs Péter családjának a fiatalembert foglalkoztató ToiFor Kft. - közölte a család tájékoztatása alapján Bárándy György ügyvéd.

A peren kívüli egyezségről szóló tárgyalások időpontja még nincs pontosan meghatározva - mondta a család jogi képviselője, hozzátéve: ha a vállalat két héten belül nem jelentkezik, az ajánlatot komolytalannak kell tekinteni, és kezdeményezni kell peres eljárást.

Bárándy György hétfőn közölte, hogy a ToiFor Kft.-t vagyoni és nem vagyoni kártérítésre fogja felszólítani. A 27 éves győri Varga-Balázs Péter közel két hónapja élt és dolgozott civilként Irakban, amikor november 17-én egy amerikai ellenőrző pontnál életét vesztette.

A hírek arról szóltak, hogy amerikai katonák lőtték le járműjében a fiatalembert. A halotti anyakönyvi kivonat szerint repeszdaraboktól származó törések, roncsolódások és vérzések okozták a fiatalember halálát.

Az Egyesült Államok hivatalos jelentése a haláleset körülményeiről a Külügyminisztérium tájékoztatása szerint az elmúlt hétig nem érkezett meg.

(MTI)