Juhász Richárd, a Concorde Értékpapír Rt. szakértője szerint a komoly piaci hírek hiányában csendes, kis mozgások által jellemzett kereskedési nap várható. Véleménye szerint az index plusz-mínusz 0,5 százalékos sávban mozoghat, a figyelem középpontjában továbbra is az OTP lehet.

Trippon Mariann, a CIB Bank Rt. vezető elemzője szerint a napot a kivárás jellemzi, hiszen külföldön a napokban jelennek meg a tőzsdei kibocsátók gyorsjelentései, amelyek rövid távon befolyásolhatják a külföldi és a magyar kereskedést is. Egyébként közepes forgalomra, eseménymentes kereskedésre számít, "ha csak nem jelenik meg a piacon a kereskedés valamelyik résztvevőjének ármozgását befolyásoló hír".

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 119,76 pontos növekedéssel, 9.791,41 ponton zárt pénteken. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 1,24 százalékos erősödés.

A részvénypiac forgalma továbbra is alacsony, 4,23 milliárd forint volt, ennek felét az OTP kereskedése adta.

A vezető részvények drágultak az előző napi záráshoz viszonyítva.

A Matáv 1,10 százalékkal 824, a Mol 0,15 százalékkal 6.560, az OTP 2,06 százalékkal 2.874, a Richter 2 százalékkal 25.000 forintra erősödött.(MTI)