Mérsékelt erősödésre számítanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők.

"Az Egyesült Államokban és Európában megjelenő vállalati gyorsjelentések alakíthatják napközben a hangulatot." - mondta Fazekas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője. Hozzátette: a szerdán az amerikai piacok zárása után közzétett jelentések alapján erősödés várható az európai tőzsdéken, és a pozitív hangulat hatással lehet a magyar piacra is, így enyhe erősödés várható a BÉT-en.

Antal Dénes, az MKB Rt. üzletkötője szerint a szerdai negatív korrekció után ismét folytatódhat a mérsékelt emelkedés, a nyitásban legfeljebb plusz 50 pontos BUX-emelkedést valószínűsít. A vezető papírok közül továbbra is magas forgalmat vár az OTP piacán, de véleménye szerint kérdéses, hogy folytatódnak-e a profit figyelmeztetés miatti eladások a bankpapír piacán.

A BUX szerdán 118,96 pontos csökkenéssel, 9.637,73 ponton zárt, az előző napi záró értékhez képest ez 1,22 százalékos visszaesés.

A szerdai kereskedésben közepes, 5,87 milliárd forintos forgalom mellett csökkentek a vezető részvények árfolyamai.

A legjelentősebben, 2,48 százalékkal az OTP árfolyama esett, záróára 2.789 forint lett. A bankpapír forgalma az összforgalomnak több mint felét, 3,1 milliárd forintot tett ki.

A Richter-részvények értéke 0,88 százalékkal 24.700 forintra, míg a Matávé 0,86 százalékkal 810 forintra csökkent. A Mol 0,53 százalékkal lett olcsóbb, így a záróár 6.525 forint volt.

(MTI)