Vegyes várakozásokról számoltak be a mai tőzsdei kereskedést illetően a megkérdezett részvénypiaci szakértők.

Trippon Mariann, a CIB Bank Rt. szakértője szerint kivárás jellemzi majd a kereskedést, hiszen a New York-i tőzsdén hetek óta már kétéves csúcsot, az európaiakon másfél éves rekordokat döntenek az indexek. Véleménye szerint Budapesten közepes forgalmú, csendes kereskedés lesz.

"A piac nem emlékszik arra, hogy valamelyik szereplője, így konkrét esetben az OTP Bank éves jelentése előtt tette volna közzé a tavalyi év gazdálkodásáról szóló, nem mérlegszerű beszámolóját" - mondta Juhász Richárd, a Concorde Értékpapír Rt. szakértője. Véleménye szerint az OTP keddi közleménye és az abban fellelhető mondat, amely szerint "a negyedik negyedévben az eredmény várhatóan nem éri el a korábbi negyedévek átlagát..." elbizonytalaníthatja a piacot.

Juhász Richárd szerint azonban lehetnek olyan befektetők, akik az egyébként 40 százalékos várható eredménynövekedést pozitívan értékelik és így veszik majd a bankpapírt.

Kiemelte, hogy a külföldi börzéken az előző napok emelkedése után már nem vásárolják olyan erőteljesen a "nagy papírokat", így vélhetően csökkenés lesz, ami befolyásolhatja a nap vége felé a budapesti kereskedést is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 21,49 pontos növekedéssel, 9.756,69 ponton zárt. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,22 százalékos erősödés.

A részvénypiac forgalma közepes, 5,43 milliárd forint volt. A vezető részvények vegyesen zárták a kereskedést az előző napi záráshoz viszonyítva.

A Matáv 817 forinttal, előző napi záró árán fejezte be a keddi tőzsdenapot.

A Mol 0,38 százalékkal 6.560 forintra gyengült.

Az OTP 0,70 százalékkal 2.860 forintra, a Richter 0,30 százalékkal 24.920 forintra drágult.(MTI)