A Fidesz büntetőfeljelentést tesz Rácz Jenő egészségügyi miniszter ellen, mert szerintük a Büntető törvénykönyvbe ütközően, hamisan tájékoztatja a közvéleményt az egészségügyi privatizáció leállításáról szóló népszavazás esetleges sikerének várható következményeiről.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: az egészségügyi miniszter bűncselekményt követ el azzal, hogy folytatólagosan hamisan tájékoztatja a közvéleményt olyan közérdekű adatokról, amelyek miniszteri feladatkörébe tartoznak, és amelyek döntően befolyásolhatják a választópolgárok a december 5-ei szabad akaratnyilvánítását.

Répássy Róbert hozzátette: a közérdekű adatokat érintő valótlan tartalmú tájékoztatás 2003 március elseje óta a Btk. szerint "visszaélés közérdekű adattal" bűncselekménynek minősül, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Rácz Jenő korábban kijelentette: többségi igen esetén az Országgyűlésnek lépéseket kellene tennie a már privatizált intézmények visszaállamosítására, és ez több száz milliárd forintba kerülne. (NOL/MTI)