A főpolgármester hétfői közleményében elítélte lánya lépését, amelyről - állítása szerint - nem is tudott - számol be az index.

A XI. kerület szociális osztályán négy tag támogatta, kettő ellenezte Demszky Gábor lányának méltányossági alapon beterjesztett szociális bérlakás iráni kérelmét. Demszky Alma Mira nem akar visszaköltözni a gellérthegyi 80 négyzetméteres lakásba miután befejezte németországi felsőfokú tanulmányait. A főpolgármester lánya férjezett, párjával Németországban él, de most két gyermekével végleg hazaköltözne. Bejelentett magyarországi jelenlegi lakhelye két és fél szobás, így a visszatérés ilyen körülmények közt megoldhatatlan számára - szerepel az önkormányzati jegyzőkönyvben.

A Blikk úgy tudja, a kerületi szociális és lakásügyi bizottság egyes tagjai felháborodtak Veresné Krajcár Izabella alpolgármester előterjesztésén. Fenyvesi Zoltán képviselő egyenesen arcátlanságnak nevezte, hogy a főpolgármester lánya ilyen kérelmet terjesztett be hozzájuk, elmondása szerint nem támogathat olyan elképzelést, amelyben egy jelenleg is külföldön tartózkodó, férjezett, családi körülményeit tekintve nem rászoruló nőnek adnának szociális lakást.

"A sajtóból értesültem, hogy lányom, Demszky Alma lakásigényt nyújtott be a XI. kerületi önkormányzathoz, amelyet a kerületi lakásügyi bizottság támogatott" - írta a főpolgármester hétfői közleményében. Demszky Gábor közölte, azonnal megkérte lányát, hogy vonja vissza két évvel ezelőtt benyújtott kérelmét.

"A lányomnak tudnia kellett volna, hogy a főpolgármester hozzátartozójaként lakásigényt Budapest egyetlen kerületében sem szabad benyújtania" - fogalmaz Demszky, hozzátéve, ezt még akkor sem teheti meg, ha valóban nincsen lakása, ahová Németországból való hazaköltözése után két gyermekével beköltözhetne. A főpolgármester szerint a lánya maga akarta megoldani lakásproblémáját, és a lehető legszerencsétlenebb döntést hozta.

"A kerületi lakásügyi bizottság tagjainak, bármilyen megfontolásból is döntöttek, nem szabadott volna támogatniuk a kérelmet" - áll a közleményben. Demszky kijelenti, örül annak, hogy lánya két év alatt nem kapott lakást a kerületi önkormányzattól.

A főpolgármester kifogásolja, hogy a témáról író újságíró sem telefonon, sem személyesen nem kereste meg, "kizárólag egy munkaidő után elküldött e-mailben tette fel kérdését". (index)