Szociális alapon lakásigényt nyújtott be a XI. kerületi önkormányzathoz a főpolgármester lánya - tudta meg a Blikk. Kérelmében Demszky Alma Mira leírta, hogy kinőtte a gellérthegyi 80 négyzetméteres lakását, ott már nem fér el édesanyjával, három fiútestvérével és két gyermekével együtt. A főpolgármester nem válaszolt a lap kérdéseire.

A XI. kerület szociális osztályán négy tag támogatta, kettő ellenezte Demszky Gábor lányának méltányossági alapon beterjesztett szociális bérlakás iráni kérelmét. Demszky Alma Mira nem akar visszaköltözni a rózsadombi 80 négyzetméteres lakásba miután befejezte németországi felsőfokú tanulmányait. A főpolgármester lánya férjezett, párjával Németországban él, de most két gyermekével végleg hazaköltözne. Bejelentett magyarországi jelenlegi lakhelye két és fél szobás, így a visszatérés ilyen körülmények közt megoldhatatlan számára - szerepel az önkormányzati jegyzőkönyvben.

A Blikk úgy tudja, a kerületi szociális és lakásügyi bizottság egyes tagjai felháborodtak Veresné Krajcár Izabella alpolgármester előterjesztésén. Fenyvesi Zoltán képviselő egyenesen arcátlanságnak nevezte, hogy a főpolgármester lánya ilyen kérelmet terjesztett be hozzájuk, elmondása szerint nem támogathat olyan elképzelést, amelyben egy jelenleg is külföldön tartózkodó, férjezett, családi körülményeit tekintve nem rászoruló nőnek adnának szociális lakást.

- Ezzel olyan, többgyermekes, vizes, penészes lakásban nyomorgó szegényeket szorítanak ki a rendszerből, akiknek valóban szükségük lenne az önkormányzati segítségre - magyarázta a Blikknek a felháborodott képviselő, aki kérvényezte, hogy a végleges döntés előtt még vizsgálják meg a hölgy rászorultságát. Demszky Gábor a lap kérdéseire lapzártáig nem válaszolt. (index)