Az egyik legnagyobb veszély ma Magyarországon a korrupció - jelentette ki az MDF elnöke. Dávid Ibolya a Nap-keltében azt mondta: "Magyarországon élő és nagyon komoly probléma a korrupció, az utcai korrupciótól kezdve a legmagasabb szintekig". Hozzátette, ma Magyarországon építenek autópályát a legdrágábban Európában, s két éve nem sikerül elérnie a parlamentben, hogy egységárakról beszéljenek.

"Aki nem akar ebben velünk együtt tisztán látni, annak komoly elfednivalója van" - jelentette az MDF elnöke, aki szerint "az elmúlt három évben valójában semmi sem történt a hazai korrupció felszámolására".

Dávid Ibolya hangsúlyozta, hogy itt van az ideje a középpártiságnak, a mérsékelt, másfajta tartalmú és stílusú politizálásnak. "Én két szocialista típusú nagypártot látok, ha a gazdaságpolitikájukat nézem, mindenképpen" - mondta.

Az MDF elnöke időszerűtlen kérdésnek nevezte, hogy 2006-ban milyen koalíció jöhet létre. Mint mondta, a választások első éjszakája fogja 2006-ban eldönteni, "ki kivel ül le", adott esetben igaz-e a Fidesz-SZDSZ közeledés. Hangsúlyozta, hogy a Magyar Demokrata Fórum kemény, rivális pártja a parlamenti pártoknak. Hozzáfűzte: "nincsenek eleve barátaink a parlamentben, nincsenek eleve ellenségeink". (hirado.hu)