A T‑Mobile roaming tarifáinak átalakítása során első lépésként előfizetéses és Domino kártyás ügyfelei számára július 1-től az eddigieknél kiszámíthatóbb, országonkénti díjazást vezet be - írja a Tőzsdefórum. A változással egyidőben megújul a World Class roaming díjcsomag is.

A július 1-től életbe lépő roaming díjszabással egy adott országban ezentúl egyszerű és tervezhető lesz a mobilhasználat. A helyi hálózatok bármelyikét választva ugyanis az előfizetők percalapú számlázás mellett, egységes, könnyen megjegyezhető díjakkal indíthatnak vagy fogadhatnak hívásokat, illetve küldhetnek SMS-t az adott országban. A táblázatban felsorolt, jellemzően a leglátogatottabb országokban a T‑Mobile ügyfelei a hazai mobilpiacon elérhető versenyképes díjakkal mobilozhatnak. Az új roaming díjakkal és azok alkalmazásával összhangban megújul a World Class díjcsomag is, amelyben az általános feltételek változása mellett a percdíjak jelentősen csökkennek és 12 kiemelt hálózatban további kedvezményekkel lehet telefonálni.

Hívásfogadás 50 százalékkal olcsóbban

Július 1. és augusztus 31. között, a nyári szabadságok idején a T‑Mobile csoport minden hálózatában 50 százalékkal csökkennek a hívásfogadás díjai. Az olcsóbb mobilhasználat a társaság ügyfelei számára automatikusan, külön eljárás nélkül igénybe vehető. Ennek köszönhetően az érintett országok T‑Mobile hálózatain - idén már Horvátországban és Szlovákiában is - az akció időszakában a fogadott hívások percdíja a felére csökken. A kedvezményes hívásfogadás az alábbi országok T‑Mobile hálózatain érvényes: Ausztria, Amerikai Egyesült Államok, Csehország, Hollandia, Horvátország, Nagy-Britannia, Németország, Szlovákia. (Tőzsdefórum)