Bikavérünnep volt Egerben
Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Bikavérünnep a rossz idő ellenére is nagy sikert aratott. A Dobó téren felállított sátrakban a díjnyertes bikavéreket fantasztikus ételek kísérték, a borok és ízek párosítása kiválóan sikerült - írja a Deluxe.hu. A beszámoló szerint Magyarországon ritkaságnak számítanak az Egri Bikavér Ünnepéhez hasonló rendezvények, ahol a borokhoz készítik az ételeket.
A zuhogó eső sem tudta elriasztani az ország minden tájáról érkező látogatókat és az egri polgárokat: a gourmet közönségnek, a borszakmának és a gasztronómusoknak kiváló lehetőség volt ez a bikavérek összekóstolására, az ételekkel való párosításra, és mindenekelőtt egy jó beszélgetésre.
Az egész Dobó tér jókedvű forgataggá alakult a hétvégére, az éttermesek és borászok elégedetten és büszkén kínálták műveiket, amelyek egymást tökéletesen kiegészítve minden látogatót lenyűgöztek.
Az ünnep alkalmat adott a borvidék kiválóságainak méltatására is, számos díj és oklevél került átadásra. A 2004-es év Egri Szőlőtermelője címet Rabóczki Attila kapta; az Év Egri Bortermelője Varsányi Lajos lett, Szeredi Tamás pedig az Év Egri Gasztronómusa kitüntető elismerést vehette át. A 2004-es év Szőlő- és Borkultúrájáért Emlékérmet az idén elhunyt Gál Tibornak ítélték oda, s egyperces néma felállással emlékeztek a világhírű egri borászra. (Deluxe.hu)


