Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Bikavérünnep a rossz idő ellenére is nagy sikert aratott. A Dobó téren felállított sátrakban a díjnyertes bikavéreket fantasztikus ételek kísérték, a borok és ízek párosítása kiválóan sikerült - írja a Deluxe.hu. A beszámoló szerint Magyarországon ritkaságnak számítanak az Egri Bikavér Ünnepéhez hasonló rendezvények, ahol a borokhoz készítik az ételeket.
A zuhogó eső sem tudta elriasztani az ország minden tájáról érkező látogatókat és az egri polgárokat: a gourmet közönségnek, a borszakmának és a gasztronómusoknak kiváló lehetőség volt ez a bikavérek összekóstolására, az ételekkel való párosításra, és mindenekelőtt egy jó beszélgetésre.
Az egész Dobó tér jókedvű forgataggá alakult a hétvégére, az éttermesek és borászok elégedetten és büszkén kínálták műveiket, amelyek egymást tökéletesen kiegészítve minden látogatót lenyűgöztek.
Az ünnep alkalmat adott a borvidék kiválóságainak méltatására is, számos díj és oklevél került átadásra. A 2004-es év Egri Szőlőtermelője címet Rabóczki Attila kapta; az Év Egri Bortermelője Varsányi Lajos lett, Szeredi Tamás pedig az Év Egri Gasztronómusa kitüntető elismerést vehette át. A 2004-es év Szőlő- és Borkultúrájáért Emlékérmet az idén elhunyt Gál Tibornak ítélték oda, s egyperces néma felállással emlékeztek a világhírű egri borászra. (Deluxe.hu)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.