Nancy Goodman Brinkert, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövetét nevezte ki George W. Bush amerikai elnök a Külügyminisztérium protokollfőnökének. Brinker külföldi államfők, kormányfők és más nemzetközi méltóságok az amerikai elnöknél, az alelnöknél és a külügyminiszternél tett látogatásait felügyeli majd, és az elnököt képviselő delegációk tagjaként részt vesz külföldi hivatalos rendezvényeken és ünnepségeken is.
 
„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az Egyesült Államokat ilyen fontos pozícióban szolgálhatom – mondta Brinker. – Szüleim úgy neveltek, hogy mindig adjak vissza valamit a világnak abból, amit kaptam. Ezért szenteltem életem nagy részét a nők egészségi helyzetével kapcsolatos tájékoztatásra és a Susan G Komen alapítványra. A kinevezés lehetővé teszi, hogy ezekért a célokért a legmagasabb szinten álljak ki.”
 
Nancy Goodman Brinkert Bush elnök 2001-ben nevezte ki budapesti nagykövetté. Bár hivatali idejét nem töltötte ki – 2003-ban lemondott címéről, hogy Bush elnökválasztási kampányát segítse – két év alatt politikai feladatai mellett a rákellenes küzdelemre és a magyar kultúra támogatására is maradt energiája. Megbízatása alatt számos, megelőzéssel és felvilágosítással foglalkozó rendezvény és konferencia védnöke volt, 2007-ben pedig a magyar kortárs festészet amerikai népszerűsítéséért Pro Cultura Hungarica Érmet vehetett át Washingtonban a magyar kulturális minisztertől.
 
Magyarországi nagykövetté való kinevezése előtt Brinker a Manpower és a U.S. Oncology vezetőségi tagja volt, és szerepet vállalt számos egyéb, megelőzéssel és gyógyítással foglakozó szervezetben is (Harvard Center for Cancer Prevention, Women’s Health Resource Center, Women’s Health Initiative, National Cancer Institute).