BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magasabb áfa a túl zsíros, sós vagy cukros élelmiszerekre? A franciák már vizsgálják a kérdést

Megemelné a magas zsír-, cukor- és sótartalmú élelmiszerek áfáját két francia kormányhivatal.

Az adóügyi és a szociális ügyi felügyelet a közelmúltban nyújtotta be javaslatát Eric Woerth költségvetési miniszternek. Jelenleg minden élelmiszer az 5,5 százalékos kedvezményes áfakulcs alá tartozik Franciaországban, ám az előterjesztés szerint az egészségtelen termékeket ezentúl a 19,6 százalékos normál kulcs alá kellene sorolni – tudósít az AFP. Woerth hivatala egyelőre vizsgálja a javaslatot.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.