Magyar gazdaság

Ismét népszerű az Üdülési Csekk

Több mint egymillióan használtak fel üdülési csekket szabadidős szolgáltatások igénybevételére az év első nyolc hónapjában - közölte az utalványt kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) szerdán az MTI-vel.

Az alapítvány tájékoztatása szerint 2008. első nyolc hónapjában több mint 300 ezerrel többen vették igénybe az üdülési csekket az előző év hasonló időszakához képest.

Az utalvánnyal igénybe vett szolgáltatások értéke 6 milliárd forintos emelkedéssel 25 milliárd forintra növekedett ugyanebben az időszakban. Az MNÜA felmérése szerint az előző évekhez képest nőtt a hazai szolgáltatások népszerűsége, és az üdülési csekkeket egyre többen életminőségük javításához használják.

Az alapítvány adatai alapján az üdülési csekket a legnagyobb, 18 milliárd forintos értékben szállás- és vendéglátóhely szolgáltatásra használták fel.

Ezt követi a sport és fürdő szolgáltatások igénybevétele 2,5 milliárd forint értékben, a közösségi közlekedésé 1,7 milliárd forint értékben, míg az utazási irodák belföldi szolgáltatásaiért 1,4 milliárd forint értékben fizettek üdülési csekkel.

A kulturális szolgáltatásokat 800 millió forint, az egészségmegőrzési szolgáltatásokat 600 millió forint értékben vették igénybe az utalványokkal - olvasható a közleményben.
   

A szabadságukat töltők több mint tízezer elfogadóhelyen fizethetnek üdülési csekkel. Az alapítvány közleménye rámutat: a csekkek rendszere egyaránt kedvez a munkáltatóknak, a munkavállalóknak, a szolgáltatóknak és az államháztartásnak.

Üdülési Csekk Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány
Kapcsolódó cikkek