Magyar gazdaság

"Nemzeti katasztrófává válhat a válság" - Obama segítséget kér

Barack Obama némileg a választási kampány stílusához visszatérve közvetlenül a választók támogatását kérte a pénzügyi csomag elfogadtatásához. Az amerikai elnök szerint nemzeti katasztrófává fajulhat a válság.

Obama egy "town-hall" típusú találkozón beszélt a gazdasági válság esetleges következményeiről Indiana államban, mielőtt kora délután a Fehér Házban sajtótájékoztató tartana – jelenti az AFP. "Ha nem lépünk gyorsan, a gazdasági válság nemzeti katasztrófává válhat – szögezte le az elnök, üdvözölve, hogy a Kongresszus – szokásától eltérve – hétvégén is ülésezett a gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatban.

A lelkesítő beszéd oka: a demokraták 58 szavazatot birtokolnak, de 60-ra van szükségük, hogy megakadályozzák a republikánusok obstrukciós kísérleteit és akár kedden szavazhassanak a csomagról. Úgy tűnik, legalább három mérsékelt republikánus voksát sikerül is megszerezni, de az ellenzék vezetői keményen ellenállnak.

"Pénzügyi katasztrófa felé haladunk, drágán megfizetünk ezért" – mondta Richard Shelby frakcióvezető a CNN-nek. A keményvonalas konzervatívok szerint Obama adócsökkentést és infrastruktúrafejlesztést elegyítő terve tragikus hatású lesz.

Obama republikánus demokrata Szenátus adó gazdaság élénkít
Kapcsolódó cikkek