Magyar gazdaság

Életképtelenek az új közbeszerzési törvény rendelkezései?

Életképtelen lehet a 2009. április elsején hatályba lépő új közbeszerzési törvény számos rendelkezése - mutattak rá "Az új közbeszerzési törvény 2009 áprilisától hatályos változásai és végrehajtási rendeletei" című konferencia előadói hétfőn Budapesten.

Fibriczer Gabriella, a Közbeszerzések Tanácsa Titkárságának főosztályvezető-helyettese kiemelte: az új törvény intézkedéseinek az a célja, hogy fokozza a közbeszerzések átláthatóságát, és segítse a kis- és középvállalatokat, azonban ezek várhatóan csak részben valósulhatnak meg.

A Budapesti Corvinus Egyetem oktatója Tátrai Tünde, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója úgy vélte: az új rendelkezések figyelembe vételével a korábbinál nehezebb lesz eredményes közbeszerzési eljárást lefolytatni, és a teljesen elektronikus közbeszerzés 2010 januári bevezetése is számtalan bizonytalanságot hordoz magában.

A szakértő azonban aláhúzta: a közbeszerzési szabályozás egyszerűsítése jól sikerült, a nemzeti értékhatár helyébe lépő egyszerű értékhatár a klasszikus - avagy nem közszolgáltató - ajánlatkérők számára könnyebbséget jelenthet.

közbeszerzési törvény életképtelen Tátrai Tünde Fibriczer Gabriella
Kapcsolódó cikkek