közbeszerzési törvény

Így változhatnak a közbeszerzések szabályai

2016.10.20 Olvasási idő:

Lázár: Nincs veszélyben a közel 5 milliárdos miskolci villamos projekt

Lázár János szerint nem került veszélybe a miskolci Zöld Nyíl projektre elszámolt támogatások felhasználása, melynek keretében villamosokat vásároltak a Skodától, s eddig 4,914 milliárd forintot fizettek ki erre. A közbeszerzés ugyanis még a korábbi jogszabályok alapján történt. Az MSZP-s Simon Gábor azt firtatta, hogy а fővárosi villamos-tenderből а Ganz Skoda ajánlatát hét okból kizárta, mely okok között megállapították, hogy а gazdasági társaság „közvetett tulajdonosi struktúrája nem átlátható, „off-shore”, s ezek után az összes, ebben az uniós ciklusban kötött összes támogatási szerződés felülvizsgálatát kilátásba helyezték.
2014.01.27 Olvasási idő:

Alapvetően jó az új közbeszerzési törvény, de kisebb korrekciók még szükségesek

A közbeszerzési törvény közel másfél éve lépett hatályba, és a tapasztalatok szerint lényegét tekintve beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az eljárás egyszerűbb lett, számos magyar kkv került ki nyertesként. A törvénynek vannak viszont gyenge pontjai is, mint például az üzleti titokká minősítés, illetve a hiánypótlások túl szigorú szabályozása. Az új törvény által hozott változások összességében hasznosak, de a vitás pontok további korrekciót tesznek szükségessé. A közbeszerzéssel kapcsolatos gondok egy része ugyanakkor túlmutat a törvény keretein – foglalta össze a Szecskay Ügyvédi Iroda szakértői.
2013.04.29 Olvasási idő:

A kormány felügyeltetné a nemzetgazdaságilag fontos cégek csődjét

Több törvényjavaslatot terjesztett a kormányoldal az Országgyűlés elé péntek délután. Módosulna a közbeszerzési, az egyházakról szóló, a csőd- és az önkormányzati törvény is.
2011.06.14 Olvasási idő:

Rendeletalkotási jogot adnának a Közbeszerzések Tanácsának

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt javasolja, hogy rendeletalkotási joggal ruházzák fel a Közbeszerzések Tanácsát (KT).
2011.03.23 Olvasási idő:

Megkezdődött a vita a közbeszerzési törvényről

Az MSZP és az LMP nem, a Jobbik ugyanakkor támogatja a kormány 29 pontos akciótervének gazdasági változtatásait tartalmazó törvénycsomagot – legalábbis ez derült ki a javaslatok kedden kezdődött általános vitájában a parlamentben.
2010.07.06 Olvasási idő:

Közbeszerzések: Arccal a kis cégek felé

Válságtanácskozást tartottak tegnap Németországban a pénzügyi szektor és a vállalatok képviselői a gazdasági miniszter kezdeményezésére a hitelhez jutási feltételek javításáról.
2010.03.12 Olvasási idő:

Visszaküldte a közbeszerzési hivatalról szóló törvényt az államfő

Sólyom László megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatalról szóló törvényt.
2009.12.30 Olvasási idő:

Életképtelenek az új közbeszerzési törvény rendelkezései?

Életképtelen lehet a 2009. április elsején hatályba lépő új közbeszerzési törvény számos rendelkezése - mutattak rá "Az új közbeszerzési törvény 2009 áprilisától hatályos változásai és végrehajtási rendeletei" című konferencia előadói hétfőn Budapesten.
2009.03.16 Olvasási idő: