Magyar gazdaság

Jól ösztönöztük a befektetéseket - Siker az ITD Hungary-nek

Minden előrejelzés alapján ez az év gyengébb lesz a nemzetközi működőtőke-beáramlás szempontjából, mint a korábbiak, egyes vélemények szerint 30-40 százalékos visszaesés várható.

A befektetők már az elmúlt hónapokban érezhetően kivártak, s ez az óvatosság még jó ideig jellemző lesz. Mindez azt is jelenti, hogy kevesebb FDI-ért jóval erőteljesebb lesz a küzdelem az egyes országok között – hívja fel a figyelmet a Világbank egy most közzétett nemzetközi felmérése.

Ennek fényében különösen fontos, hogyan teljesítenek a nemzeti befektetésösztönző szervezetek, amelyek leggyakrabban az első kapcsolatfelvételi pontot jelentik a befektető és a tervezett projektet potenciálisan befogadó ország között. A felmérés szerint ezen a téren az ITD Hungary nem áll rosszul: a vizsgált 181 nemzeti befektetésösztönző intézmény közül a 14. lett.

Az idén második alkalommal mérte fel a Világbank a befektetésösztönző intézményeket, s ezúttal három fő területen vette górcső alá hatékonyságukat. A magyar mindhárom alapján „jó” minősítést kapott, igaz, ennél van egy magasabb fokozat is, a „legjobb gyakorlat” jelző, amelyet az ITD nem érdemelt ki.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

minősítés ITD Hungary FDI működőtőke-beáramlás befektetés Világbank
Kapcsolódó cikkek