Magyar gazdaság

A nők veszik át a gazdaság irányítását?

2009. június 10. és14. között a JCI Budapesten rendezi éves Európa Konferenciáját, amelyen 2 500 fiatal európai üzletember vesz részt több mint 50 országból.

A jövő Európájának üzleti és politikai vezetőit tömörítő egyesület statisztikái szerint, a fiatal hölgyek az átlagosnál sokkal érdeklődőbbek a szervezet, és így a gazdaság irányítása iránt.

A JCI tagjai közül került ki a világ több vezető közéleti személyisége: Kennedy, Johnson, Nixon, Ford és Clinton, Kofi Annan, Jacques Chirac és Aszó Taró, Japán jelenlegi miniszterelnöke. A jövőre nézve azonban nembeli változást prognosztizálnak, a nők növekvő szerepvállalása és aktivitása miatt.

A hölgyek előretörése a konferencián résztvevők arányában is látszik, hisz majd’ 50 százalékban a "gyengébbik nem" képviselteti magát a budapesti kongresszuson, ami a JCI európai történetének is egyik legnagyobb közgyűlése. A JCI európai tagjai átlagosan 39 alkalmazottért és éves szinten közel 7 és félmillió eurós forgalomért felelnek, és az átlagosnál jóval több közöttük a fiatal nő.

A budapesti konferencia szakmai részében 65 különböző előadáson és személyiségfejlesztő valamint üzleti jellegű tréningen vehetnek részt az érdeklődők, emellett a programnak része egy folyamatosan működő üzleti expo is. A rendezvény kiemelt témái az innováció, a társadalmi felelősségvállalás és a piacgazdaság elmúlt 20 éve.

Az előadók között lesz Soros György, valamint Rubik Ernő és Losonczi Áron EU innovációs nagykövetek is. Az eseményen részt vesz Oszkó Péter pénzügyminiszter, Varga István gazdasági miniszter és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes is, Garamhegyi Ábel nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős államtitkár pedig szerdán irodájában fogadja Jun Sup Shint, a JCI világelnökét és Galambos Tamást, a JCI magyarországi elnökét.


személyiségfejlesztő Clinton Varga Oszkó Chirac Soros Európa Konferencia társadalmi felelősségvállalás JCI
Kapcsolódó cikkek