Magyar gazdaság

Egymillió fontot érő házát kínálta fel magánlottóján egy brit szupergazdag

Szokatlan módját választotta vagyon megduplázásának egy brit milliomos: honlapján lottószerű játékot indított, amelynek győztese megkapja a szupergazdag férfi 1,1 millió fontot érő villáját.

Andrew Paul 38 éves brit szupergazdag új élet lehetőségét ígéri annak, aki a legügyesebben tudja a golflabdát megütni az általa nyitott honlapon. A Nyerj egy új életet! nevet viselő weboldal húsz font ellenében bárkinek megadja a lehetőséget, hogy indulhasson a versenyben.

A fődíj: Andrew Paul 1,1 millió fontot érő háza, 200 ezer fontba kerülő hajója és 160 ezer eurót kóstáló, Aston Martin típusú sportkocsija. „Vagyonomat magamnak köszönhetem, keményen dolgoztam egész életemben részvénybrókerként. Most azonban lassítani akarok. Van egy négyéves kisfiam és nemrég elváltam. Ez megváltoztatta a prioritásaimat” – nyilatkozta Andrew Paul a Daily Telegraph című brit lapnak.

A prioritások megváltoztatása azonban a jelek szerint odáig már nem terjed, hogy újszerű ötletéből ne remélne jelentős anyagi hasznot a volt bróker. A verseny részvételi szabályzatából kiderül, hogy ha 150 ezernél kevesebben hajlandóak befizetni a 20 font részvételi díjat, akkor Paul fenntartja a jogot háza, hajója és autója megtartására, s a győztes csak egy pénznyereményt kaphat, valahol 10 ezer és 1 millió font között.

Egyszerű szorzással belátható tehát, hogy a milliomos nem sokat kockáztat: 150 ezer résztvevő esetén az ő bevétele 3 millió font. Ezzel szemben ajánlja fel összesen másfél millió fontos nyereményét.

sportautó villa Aston Martin lottó Nagy-Britannia szupergazdag bróker
Kapcsolódó cikkek