BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkentek az adóbevételek

Jelentősen, 6,4 százalékkal csökkentek az adóbevételek az észak-magyarországi régió három megyéjében az év első felében, az adóhatóság összességében 148,138 milliárd forintot szedett be különböző jogcímeken

Az elmúlt év első felében 158,311 milliárd forint folyt be különböző jogcímeken a központi büdzsébe a régió három - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád -megyéjéből.

Az adóbevételek az év első hat hónapjában országos átlagban 3,7 százalékkal estek vissza az elmúlt év hasonló időszakához képest,.

Az APEH regionális igazgatósága azt közölte: míg az áfa befizetések 2,1 százalékkal nőttek - összesen 18,743 milliárd forinttal "gazdagodott" a büdzsé -, addig az szja-ból származó bevételek több mint 10 százalékkal, az illetékbevételek pedig majdnem 23 százalékkal csökkentek az elmúlt év első félévéhez képest, és jelentősen mérséklődtek a tb és eva bevételek is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.