Magyar gazdaság

Cég hátán cég - egyetlen címen 900 vállalkozás

Több száz vállalkozás szerepel ugyanazon a címen

Gyakran sok száz cég zsúfolódik össze a cégnyilvántartásban szereplő egy-egy cím alatt. Nagy részük felszámolás alatt áll, még többnek felfüggesztette vagy törölte az adóhatóság az adószámát – tette közzé a www.feketelista.hu.

A 11 állami nyilvántartást egyesítő honlap minden egyes magyarországi címen megvizsgálta, hogy hány vállalkozásnak jegyezte be ott a székhelyét a cégbíróság. A 100-as toplista élén álló az első száz cím közül nyolcvanöt Budapesten, a tizenöt vidéki közül kilenc a Tiszántúlon, döntően Nyíregyházán és Kisvárdán található.

A rekordot a fővárosi Gyepsor utca 1. szám alatti telephely viszi el, ahová 879 céget jelentettek be. Nem sokkal marad mögötte a Nyírpalota utca 5. szám alatti bázis, ahol 859 cég székhelye húzta meg magát. Az Egressy út 23. összesen 649 cég székhelye, és az ugyancsak budapesti Bártfai utca 44. sz. alá 634 cég jelentette be magát. A vidéki címlistát a kisvárdai Litki utca 18. szám alatt bejelentett cégtömeg vezeti, ahonnan nem kevesebb, mint 550 vállalkozás intézi ügyeit.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

cégtár cégek feketelista
Kapcsolódó cikkek