Magyar gazdaság

Koplalásra szólít fel az ENSZ szervezete

Az ENSZ élelmiszerügyért felelős szervezete, a FAO általános igazgatója arra kérte a világot, csatlakozzon böjtjéhez, ezzel hívva fel a figyelmet az alultáplált lakosok gondjaira.

Jacques Diouf azt reméli, hogy akciójához csatlakoznak majd a világ vezetői, akik mostantól három napon keresztül tanácskoznak a FAO központjában. Az élelmezésügyi szervezet igazgatójának megfogalmazása szerint globális éhségsztrájk napra van szükség az éhezőkkel való szolidaritás kimutatására – tudósít az AP.

A római központú FAO korábban közölte: az alultápláltság rekord számú, 1,02 milliárd embert érint világszerte, ez azt jelenti, hogy minden hatodik polgár éhezik. Az Élelmiszerbiztonsági Csúcstalálkozón 60 állami vezető vesz részt, a FAO reményei szerint a tagországok új stratégiát fogadnak el az éhezés leküzdésére, amelynek központjában a fejlődő országokban történő fokozott mezőgazdasági fejlesztés áll.

Azok az országok, amelyekben a kis farmok támogatására fordítottak forrásokat, komoly sikereket értek el a szegénység leküzdésében. Kilenc éve határozták meg a célt, miszerint 31 államban felére kell csökkenteni az éhezők számát 2015-re.

FAO koplal ENSZ böjt éhségsztrájk
Kapcsolódó cikkek