Magyar gazdaság

Az orosz primitívséget okolja a volt KGB-s milliárdos

Alekszandr Lebegyev élesen bírálta az orosz "primitívséget", azt a jelenséget, hogy Oroszország mindeddig elmulasztotta a gazdasága korszerűsítését.

Lebegyev megfogalmazása szerint Oroszország lezüllött infrastruktúrája és túlméretezett állami szektora pedig – ahogy a Bloomberg szerint  fogalmazott – az élénkülést jobban veszélyezteti, mint a globális

Nem szabad túlbecsülni a globális gazdaságnak az orosz gazdaságra gyakorolt hatását - figyelmeztetett az 50 éves Lebegyev, a KGB korábbi hírszerzője, egyszersmind a londoni Evening Standard tulajdonosa.

A milliárdos szerint a vállalkozása az állami ellenőrzés alatt álló orosz vállalatok versenyétől szenved. A Finansz Magazin becslése szerint legalább 3,4 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Lebegyev kifejtette: "legalább három szektorban szembesülök tisztességtelen versennyel a kormány részéről." 

Arra szólította fel a kormányt, hogy siettesse a reformok megvalósítását  és ne aggódjon a válság második hulláma miatt. Lebegyev szerint a kormány a hitelválságot okolja azokért a problémákért, amelyek a reformok hiánya miatt keletkeztek.

Oroszország Lebegyev
Kapcsolódó cikkek