Magyar gazdaság

Újabb befektetések várhatóak Magyarországon

Ugyan a befektetők érdeklődése némileg megcsappant a globális válság, illetve a magyar gazdaság mélyrepülése idején, az invesztorok korántsem mondtak le Magyarországról, ezt az Audi és a GM óriásberuházása is mutatja – állították lapunknak a befektetőkkel napi kapcsolatot ápoló szakértők.

Olyannyira nem, hogy további döntések érlelődnek. Mint megtudtuk, a tervezett projektek között összeszerelő üzemet létesíteni szándékozó amerikai cég, elektronikai gyártó, német gépjárműipari beszállító, pénzügyi tanácsadó, egészségügyi magánszolgáltató, regionális szolgáltató központot létesíteni akaró multi egyaránt található.

A befektetők egyébként számos szempontot mérlegelnek a végső elhatározás előtt, s ha egy-egy döntési kritérium módosul is, a végeredményt ez nem feltétlenül befolyásolja.

Ráadásul a prioritások nemcsak attól függnek, mely ágazatot képviseli a befektető, hanem attól is, honnan jött. Az autóipari cégek számára például a legfontosabb szempontok között a munkaerő és az infrastruktúra található; az amerikai cégek számára pedig a szabad piacgazdaság kiemelkedően lényeges tényező.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

A témáról szóló jegyzet itt olvasható

üzemek Audi GM projektek válság befektetők
Kapcsolódó cikkek