Magyar gazdaság

Csaba László: Nem értékelhető a kormány terve

Csaba László szerint a benyújtott költségvetési törvény alapján egyelőre nem látszik a kormány középtávú üzleti terve, eddig a gazdaságpolitika a részletek kidolgozásával foglalkozott, így az összkép kissé háttérbe szorult.

A Fidesz szerint a talpraállás költségvetése lesz a 2011-es, emellett történelmi előrelépést is jelent majd. Erről Csaba László úgy vélekedett: a történelmet csak visszamenőleg lehet értékelni.

A közgazdász a Portfóliónak elmondta: az utóbbi hónapokban a gazdaságpolitika a részletek kidolgozásával foglalkozott, így az összkép kissé háttérbe szorult. Ezért egyelőre nehéz megmondani, hogy mi történik majd a különböző területeken - fűzte hozzá.

Csaba László szerint olyan egyértelmű, középtávú programnak kellene megjelennie, amely megmutatja a makropályák alakulását, és azt, hogy ezek milyen megoldások révén valósulnak meg. Egyelőre azonban az elemzők nem látják az összefüggéseket a benyújtott költségvetés-tervezetben, így ez üzleti tervként egyelőre nem értékelhető - fejtette ki a szakértő.

üzleti terv makropálya Csaba László bűnügy költségvetés elemző
Kapcsolódó cikkek