Magyar gazdaság

Így szervezi át minisztériumát Matolcsy

Átszervezés várható a Nemzetgazdasági Minisztériumnál a közeljövőben. Erről ejtett el néhány szót Matolcsy György miniszter ma reggel Budapesten, a külpiaci értekezleten tartott beszédében.

Szavaiból kiderült: az átszervezés logikája az, hogy amint a kormányzat is úgy állt fel, hogy egymással összefüggő területek egységes irányítás alatt legyenek (az NGM-re hivatkozott), úgy most államtitkársági szinten is ezt a koncepciót követik. Összevonják a bel- és a külgazdasági államtitkárságot, amelynek irányítását Szatmáry Kristóf jelenlegi belgazdasági államtitkár kapja meg.

Matolcsy azt nem említette, mi lesz a külgazdasági államtitkár, Becsey Zsolt sorsa, ám azt közölte, hogy a külgazdaságért felelős helyettes államtitkár Hidvéghi Balázs, jelenlegi nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár lesz, a jelenleg még másik külgazdasági államtitkár, Botos Balázs pedig (ahogy lapunk korábban megírta) hamarosan elfoglalja új posztját és állomáshelyét: Cipruson lesz nagykövet.

A külpiaci értekezleten, amelyet hagyományosan nyáron tartanak a külgazdasági szakdiplomaták „fejtágítójaként" Matolcsy a magyar gazdaság fejlődési pályájáról, Martonyi János külügyminiszter a külgazdasági szakemberek számára a nemzetközi és a magyar külpolitikából adódó feladatokról, Fellegi Tamás fejlesztési miniszter pedig a gazdaságpolitika új prioritásairól beszélt.

államtitkárság államtitkár szatmáry Nemzetgazdasági Minisztérium Becsey
Kapcsolódó cikkek