Magyar gazdaság

Fellegi informálisan egyeztetett az IMF-fel

Találkozott tegnap a magyar delegáció az IMF képviselőivel, ám az egyeztetések egyelőre informális jellegűek, lapzártánkig nem közöltek információt az ott elhangzottakról.

A kormánydelegációt vezető Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerint informális tárgyalások folynak várhatóan 2012 januárjáig. Fellegi még hétfőn azt nyilatkozta, hogy az első alkalommal csak az időpontokat egyeztetik.

Jóllehet a kormany.hu leírása szerint Magyarország nemzetközi gazdasági kapcsolatait a külgazdasági stratégia alapján a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztériumhoz irányítja, a miniszter nem vesz részt a tárgyalásokon. A kormány november végén a hivatalos IMF-delegáció vezetőjének Fellegi Tamást nevezte ki, tagként részt vesz az egyeztetéseken Pleschinger Gyula, az NGM pénzügypolitikáért felelős államtitkára és Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke. A tárgyalásokon a Magyar Nemzeti Bankot Simor András jegybankelnök, Karvalits Ferenc alelnök, illetve szakértők képviselik.

fellegi IMF nemzeti bank tárgyalás Simor András delegáció
Kapcsolódó cikkek