Magyar gazdaság

BKV: végrehajtjuk a bérkompenzációt és a minimálbér-emelést

Amint a BKV helyzete megengedi, azonnal bevezetik január elsejéig visszamenőleg a bérkompenzációt, és végrehajtják a minimálbér-emelést is - közölte a közlekedési vállalat csütörtökön.

A közlekedési társaságot az MTI azzal az értesülésével kapcsolatban kereste meg, hogy a BKV - forráshiány miatt - a januári kifizetéssel nem hajtaná végre a kötelezően előírt bérkompenzációt, illetve minimálbér-emelést. 

A BKV közölte: az a céljuk, hogy a törvényben meghatározott juttatásokat a dolgozók maradéktalanul megkapják. A jogszabály lehetőséget ad arra, hogy az emelést és a kompenzációt visszamenőlegesen fizessék ki, ezt a BKV megteszi, amint anyagi helyzete megengedi.

Az önkéntes nyugdíjpénztári, illetve az egészségpénztári hozzájárulások kifizetéséről jelenleg is folynak a tárgyalások, egyeztetések a munkáltatói és a munkavállalói oldal között - írták.

Az MTI korábbi információi szerint a BKV felfüggesztené a 3 százalékos önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári hozzájárulás kifizetését is, amelyet a március elejéig még érvényben lévő kollektív szerződés tartalmaz.

bérkompenzáció BKV minimálbér emelés
Kapcsolódó cikkek