Magyar gazdaság

Nehézsúlyúnak nevezte Varga Mihályt a londoni elemző

Kedvező fejleménynek nevezte a Royal Bank of Scotland (RBS) egyik kutatórészlegének igazgatója, hogy Varga Mihály jelenlegi államtitkár vezeti majd a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó magyar tárgyalásokat.

Varga Mihály kinevezését Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének igazgatója befektetők számára összeállított pénteki gyorselemzésében annak a véleményének adott hangot, hogy Varga Mihály "gazdaságilag és politikailag nehézsúlyúnak számít, akire Orbán odafigyel", és pénzügyi körökben is jó a vélemény róla.

Ash szerint Varga Mihály kinevezése azt jelzi, hogy a magyar kormány most már az IMF-tárgyalások tényleges megkezdésére készül. Az RBS vezető elemzőjének véleménye szerint lehetséges, hogy a Görögországgal és az európerifériával kapcsolatban támadt piaci idegesség késztette Orbán Viktort "pozitívabb lépésekre IMF-fronton".

Timothy Ash közölte: azzal számol, hogy a hivatalos IMF/EU-tárgyalások a következő egy hónapban megkezdődnek, de a nyár vége előtt nem fejeződnek be.

 

IMF londoni elemző Varga Mihály ash
Kapcsolódó cikkek