Magyar gazdaság

Geithner: Az eurózóna válsága jelenti a legnagyobb veszélyt

Az európai adósságválság az amerikai kormány megítélése szerint továbbra is a legnagyobb veszélyt jelenti a világgazdaság alakulása számára.

Ám a régió helyzete jelenleg sokkal jobb, mint korábban volt. Mindezt Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter jelentette ki New Yorkban, a Clinton Global Initiative konferencián.  "Az európaiak először rendelkeznek egy hiteles és erőteljes pénzügyi eszközrendszerrel valamilyen stratégia megtámogatására" – fogalmazott Geithner a Reuters jelentése szerint. Timothy Geithner kifejtette, hogy az euróövezet előtt még hosszú és nehéz út áll, "amelyet havonta, hetente fognak tesztelni a következő néhány évben." 

Az amerikai pénzügyi helyzettel kapcsolatban a pénzügyminiszter elismerte, hogy a költségvetési szakadék lehetősége ugyan fenyegető, de ez egyúttal jó alkalom arra, hogy a kormány végrehajtsa a szükséges reformokat az adórendszerben. Geithner úgy látja, a jelenlegi helyzet sokkal könnyebb, mint amivel Washingtonnak a 2008-as válság kirobbanása idején kellett szembenéznie.

Washington Timothy Geithner válság amerikai
Kapcsolódó cikkek