BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új megszorítások Portugáliában

Az adósságválság szorításában vergődő Portugália kormánya újabb takarékossági intézkedéseket határozott el, de még egyeztetnie kell róluk.

A szombati lapokban megjelent hír szerint a köztisztviselőknek ezentúl 35 helyett 40 órát kell dolgozniuk hetente Portugáliában.

 Pedro Passos Coelho miniszterelnök kormánya úgy döntött, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárt az eddigi 65-ről 66 évre emeli. Ezen kívül arra ösztönzi a 600 ezer állami alkalmazott öt százalékát (30 ezer főt), hogy "önként váljon ki" az állami szolgálatból. A fenti intézkedések jövőre lépnek hatályba.

A takarékossági lépések révén a kormány összesen 4,6 milliárd euróval akarja csökkenteni a kiadásokat, ezzel is eleget téve a külföldi hitelezők elvárásainak. A kormánynak még egyeztetnie kell a tervet az ellenzékkel, a szakszervezetekkel és a munkaadókkal, ám a kabinet kényelmes parlamenti többsége miatt nem kétséges, hogy a tervből valóság lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.