Magyar gazdaság

Megveszi a volt amerikai nagykövet gyűjteményét a kormány

Megvásárolja a kormány a volt amerikai nagykövet, Nancy Goodman Brinker által létrehozott képzőművészeti gyűjteményt.

Megvásárolja a kormány a volt budapesti amerikai nagykövet, Nancy Goodman Brinker által létrehozott képzőművészeti gyűjteményt. A pénzt erre a nemzetgazdasági miniszternek kell előteremtenie. Az ő dolga az is, hogy Magyarországra szállításhoz és kiállításához szükséges valamennyi forrás biztosítsa.

Balog Zoltán dolga, hogy a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria útján a gyűjtemény megvásárlását követően gondoskodjon a kiállításához szükséges logisztikai feladatok végrehajtásáról, a gyűjtemény állandó kiállításának helyszínéről.

A kormánydöntés meg is jelöli, hol lesz kiállítva a gyűjtemény, hiszen a Miniszterelnökséget vezető miniszternek és a nemzetgazdasági miniszternek kell gondoskodni arról, hogy a gyűjtemény elhelyezésül szolgáló, a budavári Dísz téren található De la Motte palota felújításához szükséges 500 millió forint meglegyen a központi költségvetésből, A felújítást a De la Motte palota vagyonkezelője, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ végzi el.

gyűjtemény
Kapcsolódó cikkek