Magyar gazdaság

Eladói fölénnyel indult a heti kereskedés

Az OTP 1,86 százalékkal 8219 forintra esett tegnap, magával húzva a Budapesti Értéktőzsde részvényindexét is.

A BUX 0,4 százalékkal lett karcsúbb, enyhén átlag alatti, 10,9 milliárd forintos forgalom mellett. A bankpapír a múlt hét utolsó három napjában 4,6 százalékkal hízott, a mostani esés ennek a korrekciója lehet. A nem túl jó napközbeni piaci hangulatban elbizonytalanodtak a befektetők, és ez az OTP esetében elegendő volt a csaknem kétszázalékos veszteséghez. A Mol árfolyama hatmilliárdos forgalom mellett 0,8 százalékkal növekedett. A Richter piros, a Magyar Telekom zöld zónában zárt.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]A BUX 0,4 százalékkal lett karcsúbb, enyhén átlag alatti, 10,9 milliárd forintos forgalom mellett - fotó: AFP A BUX 0,4 százalékkal lett karcsúbb, enyhén átlag alatti, 10,9 milliárd forintos forgalom mellett - fotó: AFP[/caption]

Rossz napja volt a forintnak. Az euróval szemben 0,4, a dollárral szemben 0,3 százalékkal gyengült a magyar fizetőeszköz, lapzártakor 311,25-nál, illetve 293,66-nál járt.

Mindkét irányadó kőolajféleség jegyzése több mint egy százalékkal drágult. A Bloomberg adata szerint az amerikai WTI napi legmagasabb hordónkénti ára mindössze 1 centtel maradt el az 53 dollártól, a Brentre pedig 56,04 dolláron is kötöttek üzletet. A drágulás hátterében az áll, hogy a nemrég újra termelésbe állt legnagyobb líbiai olajmezőn megint leállt a munka. Azok a hírek is vevőket hoznak a piacra, amelyek szerint Moszkva kész meghosszabbítani a kőolaj-kitermelési korlátozásokat.

forint OTP bankpapír BUX Mol Richter
Kapcsolódó cikkek