Magyar gazdaság

Sztrájkra készülnek a Tesco dolgozói

Demonstráció és munkalassítás is várható a Tesco dolgozói részéről, ha a cég nem kezd bérfejlesztésbe – írja hétfői számában a Magyar Idők.

Demonstrációt és munkalassítást tartanak a Tesco dolgozói, amennyiben a cég nem kezd bérfejlesztésbe - írja hétfői számában a Magyar Idők. A lapnak Buday Pálné, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) alelnöke elmondta: a dolgozók azért elégedetlenek, mert a Tesco a januári béremeléseken túl nem emel. A szakember figyelmeztetett, a közeljövőben áruházakon belül szervezett munkalassítás, illetve külső helyszínen demonstráció is előfordulhat. Az akciót olyan napokon is végrehajthatják, amikor annak jelentős hatása van a forgalomra.

Ahogyan az már korábban is ismert volt, a komoly bérfeszültségek alakultak ki a Tesco háza táján. Ennek oka, hogy a nagy kiskereskedelmi szakszervezetek elfogadhatatlannak tartották a Tesco Global Zrt. azon béremelési terveit, amelyek a kötelező bérminimum feletti fizetési kategóriák áruházi és raktári dolgozóit érintették volna. A bértömeget tekintve ugyanis nekik csak 1-2 százalékos fizetésemelés járna idén júliustól.

sztrájk bér Tesco
Kapcsolódó cikkek