Magyar gazdaság

Ezekre a területekre csoportosít át forrást a kormány

A gyermekvállalást ösztönző programra, a paksi atomerőmű-beruházással összefüggő közinfrastruktúra-fejlesztésre és turisztikai célokra is csoportosítanak át forrásokat jövőre – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A gyermekvállalást ösztönző programra, a paksi atomerőmű-beruházással összefüggő közinfrastruktúra-fejlesztésre és turisztikai célokra is csoportosítanak át forrásokat a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban, amelyről a hónap közepén szavaz az Országgyűlés – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Tájékoztatása szerint családtámogatásra, gyermekvállalásra 98 milliárd forintot, a paksi bővítéshez kapcsolódó közinfrastruktúra-fejlesztésre – például a kalocsai Duna-híd előkészítésére, továbbá lakás- és útépítésre – 20 milliárdot, turisztikai célokra pedig 16,4 milliárd forintot csoportosítanak át a költségvetési előterjesztésben.

Az elmúlt napok gazdasági adatait – például a 4 százalékot meghaladó gazdasági növekedést és a beruházások ütemének bővülését – Lázár János úgy kommentálta: a magyar gazdaság stabil, kiegyensúlyozott pályán van, a pedig az ország fejlődésének egyik fontos állomása.

Lázár János forrás Paks infrastruktúra család átcsoportosítás
Kapcsolódó cikkek