Magyar gazdaság

Változatlan alapértékeket képvisel a jövő évi költségvetés

A 2018-as büdzsé továbbra is a munkából élők, a családok életkörülményeinek javítását és a biztonság erősítését szolgálja – mondta az államháztartásért felelős államtitkár.

„A jövő évi költségvetés alapértékei változatlanok maradtak, a 2018-as büdzsé továbbra is a munkából élők, a családok életkörülményeinek javítását és a biztonság erősítését szolgálja” – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a 2018-as költségvetési törvény összesítő módosító csomagjának parlamenti elfogadását követőn.

Az államtitkár kiemelte: a költségvetést úgy állították össze, hogy jövőre a bruttó hazai termék (GDP) 4,3 százalékos bővülését prognosztizálja a kormány, az államháztartási hiányt továbbra is a GDP-hez mérten 2,4 százalékra várja a kabinet, az elképzelések szerint az államadósság jövő év végére 2 százalékponttal csökken az idei év végi mértékhez képest. „Ennek érdekében az 1156 benyújtott módosító közül csak olyant fogadott el a kormány, amelyek együttes hatása nem emelte meg az eredetileg tervezett hiány szintjét” – jelezte Banai Péter Benő.

alapértékek NGM büdzsé költségvetés
Kapcsolódó cikkek