Magyar gazdaság

Prémium kategóriában kereskednek az Opus részvényeivel

Kedden kerültek be az Opus Global Nyrt. papírjai a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Prémium kategóriájába.

Ma kerültek be az Opus Global Nyrt. papírjai a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Prémium kategóriájába. Ebbe a kategóriába a befektetők körében legnépszerűbb, legkeresettebb, ezáltal a legnagyobb likviditással bíró részvények tartoznak. Az Opus Global kereskedési volumene annyira erős volt az idén, ami indokolta az áthelyezést – vélte Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

A tőzsdei kereskedést az áthelyezésre való tekintettel Ódorné Angyal Zsuzsanna nyitotta meg. Az Opus vezérigazgatója hangsúlyozta: a Prémium kategóriába helyezés egy olyan nagy cég esetében is mérföldkő, mint az övék. Úgy fogalmazott: a transzparencia fontos szempont számukra, akárcsak az, hogy a kisbefektetők széles köre számára legyenek elérhetőek részvényeik, illetve nemzetközi szinten is erősíthessék jelenlétüket. A vezérigazgató emlékeztetett: az Opus hosszú távra tervez a tőzsdén, amit a piac erőteljes befektetői bizalommal hálál meg.

Ódorné Angyal Zsuzsanna, az Opus vezérigazgatója nyitotta meg a kereskedést. Mellette Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója
Fotó: Vémi Zoltán

A Prémium kategóriába kerülés egyik alapvető feltétele, hogy a bevezetésre kerülő értékpapír-sorozat piaci értékének el kell érnie az 5 milliárd forintot. A társaságnak ezen felül nemcsak az átsoroláshoz, hanem a kategóriában maradáshoz is teljesíteni kell a forgalom gyakoriságára, az átlagos piaci kapitalizációra, az árfolyamértékre és a közkézhányadra vonatkozó követelményeket. A társaságnak eseménynaptárt is kell készítenie, ám az Opus esetében csak január 1-re készítik el és teszik közzé, mivel a kötelezően feltüntetendő társasági események idén már megvalósultak.

Opus Global Nyrt. BÉT prémium kategória
Kapcsolódó cikkek