Magyar gazdaság

Budapest innovációs potenciáljára építenek

Sokan nem értik azt, hogy a világ legnagyobb alapkezelőjeként miért helyezünk ekkora hangsúlyt a digitalizációra – kezdte előadását Melanie Seymour, a BlackRock Budapest ügyvezető igazgatója. „Mostanra már 6 ezermilliárd dolláros összes kezelt vagyonnal büszkélkedhetünk, ami az organikus növekedés mellett a felvásárlásoknak is köszönhető” – tette hozzá.

Az idáig vezető út azonban hosszú volt, harminc évvel ezelőtt nyolcan alapították a céget, amely már a kezdetektől fogva technológiai fókuszú vállalat volt. Mint mondta, a négy alapelvük segített abban, hogy mostanra a legnagyobbak lehessenek. Az első a bizalom felépítése az ügyfelekben, náluk a partnerek mindenek felett állnak. A második a teljesítmény iránti elkötelezettségük, a harmadik, hogy minden helyzetben a legjobbat próbálják nyújtani, a negyedik pedig az innováció.

Három fő oka volt a budapesti iroda megnyitásának – mondta el Melanie Seymour. A pénzügy, a technológia, az emberi erőforrás megfelelő, az intellektuális kíváncsiság itt is megtalálható, és Budapest nemcsak Magyarországról, hanem más országokból is tehetségeket vonzhat be. Kiemelte, hogy az itteni iroda munkavállalóinak 10 százaléka Magyarországra visszaköltözött magyar. Ez tehát nem egy szimpla szolgáltatóközpont, hanem tényleges innovációs potenciállal rendelkező bázis.

„Fontos, hogy mindig előremenjünk, ezért a munkavállalóinknál elvárás a kíváncsiság, a szenvedély és a bátorság. Lényeges, hogy másképpen álljunk a dolgokhoz, ellenkező esetben ugyanis könnyen eltűnhetünk a többi alapkezelő között. Ennek legjobb eszköze a munkavállalóink közötti minél nagyobb mértékű diverzifikáció” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Budapest innováció Melanie Seymour BlackRock Budapest
Kapcsolódó cikkek