Magyar gazdaság

Harminc éve épít Magyarországon a Skanska

Harminc éve jelent meg az 1897-ben alapított svéd vállalatcsoport, a Skanska a magyar piacon. A világ egyik vezető építőipari és projektfejlesztő cége azóta 216 ezer négyzetméternyi kereskedelmi ingatlant épített fel itt, ebből 36 ezer négyzetméternyi még készül.

Skanska-beruházásban épült meg a kelet–nyugat üzleti központ, a West End Business Center, a Science Park, a Light Corner, a Népliget Center, a Green House és legutóbb a Nordic Light, ahol a vállalat új székhelye is található, és amelynek befejező üteméhez jövőre kezdenek hozzá, miközben végéhez közeledik a Soroksári úti Mill Park irodaház-beruházás.

Marcin Lapinski, a Skanska Magyarország Ingatlan és a Skanska Romania ügyvezető igazgatója elmondta: a közeljövőben terveik szerint minden évben indítanak egy-egy új fejlesztést, a Belvárosban és a Váci úti irodafolyosóban rejlő további potenciált kiaknázva.

A svéd vállalat mindig is élen járt a fenntartható, zöld irodaházak fejlesztésében, amelyek tervezésénél a munkahelyi jó közérzet, a wellbeing feltételeinek megteremtése van a középpontban. Marcin Lapinski a vállalat magyarországi eredményeit ismertetve kiemelte, hogy korszerű, környezetbarát megoldásokkal felszerelt épületeik használói 53 ezer köbméternyi vizet és 19,5 millió kWh áramot, azaz 7200 háztartás éves energiafelhasználását takarították meg, és bevezettek a magyar piacra 15 úttörő innovációt, az irodaházak emberközpontú generációjának kialakulásához saját projektjeikkel hozzájárulva.

Skanska ingatlanfejlesztés
Kapcsolódó cikkek