Magyar gazdaság

Vas megyébe 212 milliárd forint uniós pénz érkezett

A 2014-2020-ig tartó időszakban 212 milliárd forint uniós fejlesztési forrás érkezett Vas megyébe, amiből 660 projekt valósult, illetve valósulhat meg – mondta Sárváron Ágh Péter (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője, a megyei fejlesztéseket koordináló miniszteri biztos.

A legtöbb támogatás a közlekedésfejlesztésre érkezett a térségbe, elkészült a Szombathely és Győr közötti M86-os autóút, és megkezdődött az M8-as autóút Körmend-Rábafüzes, valamint az országhatár közötti szakaszának előkészítése és építése, de ide tartozik a Szombathely és Zalaszentiván vasútvonal korszerűsítése is – sorolta a politikus az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja elnevezésű rendezvénysorozat harmadik, sárvári állomásán.

A politikus hozzáfűzte, hogy a legnagyobb, támogatásra megítélt fejlesztési projektek közé sorolható továbbá a Nyugat- és Dél-Dunántúl közös szennyvíz-elvezetési és szennyvízkezelési projektje, a Rába-völgyi térségi árvízvédelmi projekt megvalósítása, a dozmati árvízvédelmi tározó építése is.

Ugyancsak a támogatandó projektek között van a Szombathely-Kőszeg vasútvonal tervezett korszerűsítése is, egy a körmendi EGIS gyógyszergyár által elnyert fejlesztési támogatás, valamint a körmendi Batthyány-Strattmann kastély turisztikai célú fejlesztése.

Ágh Péter hangsúlyozta, hogy az uniós támogatások a régióban jól hasznosulnak, hozzájárulnak Vas megye gazdaságának erősödéséhez,

de szerinte a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően egyre több az olyan fejlesztés is, amelyek állami támogatással, hazai, helyi forrásokból valósulnak meg.

Rába-völgyi térség sárvár ágh péter Vas megye
Kapcsolódó cikkek