Magyar gazdaság

Innovációs ötletversenyt szervezett a Design Terminal és az agrárkamara

Ma már az információ könnyen elérhető, a kérdés az, hogy azt hogyan tudják feldolgozni.

„Gazdálkodj okosan! NAK Agrotech Hackaton” címmel indult pénteken délután 24 órán keresztül tartó agrárinnovációs ötletverseny, amelyen az indulóknak olyan projekteket kell felállítaniuk, amelyek megfelelnek az általánosan a mezőgazdaság hatékonyságnöveléseként megfogalmazott kihívásnak.

Ma már az információ könnyen elérhető, a kérdés az, hogy azt hogyan tudják feldolgozni.

Azok lesznek sikeresek, akik erre jól, új megoldásokat teremtve képesek – mondta Győrffy Balázs, a mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a kamara és a Design Terminal közös szervezésében megvalósult agrárinnovációs ötletverseny megnyitóján. A versenyre 50 csapat jelentkezett, közülük az előválogató után 13 vehet részt a szombat délutánig tartó 24 órás versenyen. A csapatoknak a verseny végén egy négy perces prezentációban kell bemutatniuk a konkrét ötletüket, bemutatniuk, hogy az milyen problémára ad választ, miben újszerű, és hogyan lehet megvalósítani. A verseny időtartama alatt a csapatoknak lehetőségük van az agrárkamara szakértői mentorálását igénybe venni, és így csiszolniuk elképzeléseiket.

Külön öröm, hogy a jelentkezők között sokan voltak olyanok, akiknek eddig egyáltalán nem volt agrárkötődésük, ami jelzi, hogy a mezőgazdaság jó terep lehet az innovatívan gondolkodó fiatalok számára, illetve hogy az ágazat megszabadulhat attól az előítélettől, amely alapján elmaradottként tekintenek rá – mondta a NAK elnöke.

Ez a program tehetséges diákok százainak figyelmét irányította az agráriumra, és megmutatja, hogy a magyar fiatalok a mezőgazdaságban is megtalálhatják az innovációs és a vállalkozási lehetőségeket – mondta a megnyitón Böszörményi-Nagy Gergely a Design Terminal vezetője.

Design Terminal NAK Agrárkamara
Kapcsolódó cikkek