Magyar gazdaság

Szijjártó: európai érdek az eurázsiai szabadkereskedelmi térség létrejötte

A szabadkereskedelmi térség létrehozása egyértelműen szolgálná Magyarország nemzetgazdasági érdekeit is a magyar tárcavezető szerint.

Európának egyértelmű érdeke, hogy újraindítsa az eurázsiai szabadkereskedelmi térség gondolatát, és ez Magyarország nemzetgazdasági érdekeit is szolgálná – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban hétfőn.

A magyar diplomácia vezetője erről a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) és a keleti partnerség országai (Moldova, Fehéroroszország, Ukrajna, Örményország, Georgia és Azerbajdzsán), illetve az EU soros elnökségét ellátó Románia külügyminisztereinek pozsonyi találkozója után beszélt.

Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

A tanácskozáson elsődlegesen gazdasági, azon belül kereskedelmi és energetikai témák, valamint biztonsági kérdések kerültek terítékre.

Szijjártó Péter elmondta: Európának egyértelműen az az érdeke, hogy a világgazdaság legfontosabb szereplőivel közeli és szoros együttműködést építsen ki, és így egyértelmű érdeke az Eurázsiai szabadkereskedelmi térség gondolatának újraindítása.

„A szabadkereskedelmi térség létrehozása egyértelműen szolgálná Magyarország nemzetgazdasági érdekeit is” – tette hozzá.

szabadkereskedelem eurázsia Szijjártó Péter keleti partnerség
Kapcsolódó cikkek