Útmutatót készített az élelmiszer-pazarlás mérséklésére a Nébih
Az élelmiszer-hulladékok keletkezésének megelőzését, mérséklését segítő útmutatókat állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül című programjának négy munkacsoportja. A hivatal közleménye szerint a vendéglátás, a kereskedelem, az ipar és a civil szektor szereplőinek szóló segédleteket ingyen letölthetik az élelmiszer-vállalkozások. Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, aminek a jelentős része megmenthető lenne. A Nébih három éve indította Maradék nélkül elnevezésű programját, amelynek fókuszában a hazai élelmiszer-pazarlás mérséklése áll. A programot az Európai Bizottság is támogatja a LIFE környezetvédelmi alprogramján keresztül. Az élelmiszer-vállalkozások képviselői a kezdetektől részt vettek a program céljainak meghatározásában és megvalósításában, saját, gyakorlati szempontjaik megosztásával is segítve a folyamatot.


