Magyar gazdaság

Ötezer milliárd dollárt fordítanak a globális gazdaság élénkítésére

A G20-ak vezetőinek csütörtöki videókonferenciáján a résztvevők egyetértettek abban, hogy prioritást élvez a koronavírus elleni harc.

A világ húsz vezető országa (G20) 5 ezer milliárd dollárt fordít a globális gazdaság élénkítésére számtalan csatornán keresztül, mint például célzott adó- és költségvetési politikával, gazdasági intézkedésekkel és garancianyújtásokkal.

A G20-ak vezetőinek csütörtöki videókonferenciáján a résztvevők egyetértettek abban, hogy prioritást élvez a koronavírus elleni harc.

Fotó: AFP

Összeülnek a G20-országok

A G20-országok rendkívüli virtuális csúcstalálkozót tartanak csütörtökön.

Az elsődleges feladatok közé sorolták a bizalom visszaállítását, a pénzügyi stabilitás fenntartását, a beindítását és gyorsítását, továbbá azt, hogy megmaradjanak a munkahelyek és a bérek, sürgősen helyreállítsák a megszakadt ellátási láncokat és gyors segítséget nyújtsanak a rászoruló országoknak.

A közös közleményben egyben felszólították a pénzügyminisztereket és a jegybanki vezetőket arra, hogy rendszeresen egyeztessenek egymással és a nemzetközi szervezetekkel további akciótervek kidolgozása céljából a járvány hatásainak leküzdése érdekében.

A G20-ak közleménye szerint „a vírus nem ismer határokat, leküzdeni csak együtt lehet”.

virtuális konferencia EGYEZTETÉS G20
Kapcsolódó cikkek